Oferte cazare Loveci, Loveci Bulgaria 2020
(17 oferte, 147EUR - 238EUR)
Hotel Presidivm Palace, Loveci

Hotel Presidivm Palace

Loveci, Loveci, Bulgaria

 • Hotel de lux  
 • Fara transport
Varosha, Loveci

Varosha

Loveci, Loveci, Bulgaria

  • Fara transport
  Lovech, Loveci

  Lovech

  Loveci, Loveci, Bulgaria

   • Fara transport

   Despre LoveciPrezentare si poze Loveci

   Loveci

   Unul dintre cele mai vechi si interesante orase bulgare, Loveci, se află intr-o zona pitoreasca pe ambele maluri ale râului Osam, la 170 km nord-est de Sofia. Oraşul de azi este moştenitor al oraşului tracic Melta, situat în zona Hisarlaka.

   În Evul Mediu, Loveci a fost un centru strategic militar, numit Lovutst, în timp ce în secolul al XII-lea, oraşul, treptat, s-a mutat pe malul drept al râului Osam, unde se află acum cartierul Varoșa. În perioada bizantină, în urma revoltei de la Târnovo împotriva dominaţiei bizantine, cetatea Loveci a apărat cu succes drumul spre Veliko Târnovo şi a forţat Imperiul Bizantin să încheie faimosul tratat de pace de la Loveci în 1187, care a dat un nou început statului bulgar.

   Recomandari turistice pentru Loveci

   În afara oraşului, se poate vizita Parcul Strateș, care se află pe malul drept al râului Osam şi reprezintă un loc minunat pentru recreere cu facilitati turistice, monumente, ruinele unei cetati medievale şi chiar o grădină zoologică. De asemenea, este denumit popular Parcul Crinilor pentru abundenta de flori din acest parc.

   Una dintre cele mai frumoase fenomene naturale din Bulgaria - Peștera Devetașka - se află la aproximativ 20 km nord-est de Loveci. Peștera este unică pentru intrarea sa uriaşă (35 de metri înălţime şi 55 metri lăţime) şi pentru sala sa uriașă, fiind cea mai mare din sud-estul Europei. Sala enormă se deschide imediat după intrare, are 7 deschideri pe tavan si a fost locuită de oameni în timpul paleolitic, neolitic şi epocii bronzului. Din păcate, sala a fost folosita ca depozit pentru combustibili lichizi mulţi ani şi a fost redeschisă pentru turişti abia în 1996. Pestera are 11 lacuri subterane şi formaţiuni destul de frumoase.