Incursiune la Veliko Tarnavo
» Oferte Bulgaria

12.10.2014 Bulgaria

Incursiune la Veliko Tarnavo

Dacă sunteți în căutarea unei escapade „altfel”, dar nu dispuneți de mult timp, un drum spontan la Veliko Tarnovo este soluția ideală.
Pornind din București seara, aveți șansa de a rezerva camerele online și de a vă caza într-unul dintre hotelurile din oraș, care oferă multiple opțiuni de sejur.
Dat fiind că orașul este un important centru universitar, barurile și cluburile sunt bine și vast reprezentate, găsind în Veliko atmosferă pe toate gusturile, de la hard-rock, la pop și  muzica actuală din Bulgaria. Să nu vă mire însă dacă veți auzi și multe hituri interpretate de cântăreți români, foarte populare în rândul bulgarilor.
Prețurile nu sunt deloc mari, astfel că o noapte de cazare cu mic dejun și petrecerea în oraș, pot concura cu bugetul acordat unei singure nopți în club în capitala României.
Ci siguranță bulgarii, caracter balcanic, știu să se distreze, astfel că spiritele se vor încinge rapid în cluburile din oraș. Transportul cu taxi este accesibil și bine organizat.
Pentru spiritele mai calme, există și opțiunea de a petrece o seară pe acorduri de pian în surdină, într-o atmosferă de tip piano bar, cu un vin bun, după o cină copioasă.
A doua zi, puteți porni la cumpărături, în buticurile locale, shopping center, outlet sau malluri. Centrul Comercial Europa, aflat pe strada Nezavisimost găzduiește o varietate de magazine, pe când magazinul Bitaka, localizat pe strada Marmarliiska, este constituit asemeni unui bazar, unde puteți achiziționa tot  felul de produse utile.
Piețele locale au farmecul lor aparte, Bulgaria fiind vestită pentru agricultura sa tradițională și ecologică, la prețuri extrem de atractive. O astfel de piață se găsește la intersecția dintre străzile Nikola Gabrovski și Bulgaria.
Spectacolul de lumini și sunet de pe dealul Tsaravets reprezintă un alt eveniment “must see” din orașul-cetate medievală. Acesta înfățișează, într-o armonie rar întâlnită de culori și sunet, scene marcante din istoria Bulgariei, într-o sintestezie menită să vă transpună preț de aproximativ un sfert de ceas într-o altă dimensiune, atemporală.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii