Riviera bulgara descopera cele mai bune plaje din Bulgaria
» Oferte Bulgaria

30.07.2018 Bulgaria

Riviera bulgara  descopera cele mai bune plaje din Bulgaria

Suntem în plină vară și mulți dintre noi de abia acum încep să-și facă bagajele. Destinația anului: Bulgaria. Costum de baie: check! Pălărie: check! Ochelari fashion: check! Lista cu cele mai tari plaje: acum o facem 😊 Bulgaria rămâne și anula cesta una dintre destinațiile cele mai accesibile și mai la îndemână pentru noi, românii... și nu numai. Cu o sumă relativ mică (în jur de 500 euro/2 persoane), poți petrece liniștit o săptămână la all inclusive, vezi aici. 

Casa a aproape 400 de kilometri de coastă senzațională, riviera bulgărească este căptușită cu o salbă uimitoare de plaje printre care, DA, Nisipurile de Aur și Sunny Beach. Plaje extrem de populare și de aglomerate, dar pe care le recomandăm cu drag an de an. Sunt locuri bine amenajate, că doar bulgarul știe să facă turism ca la carte. Găsești de la locuri de joacă sigure pentru cei mici și până la ascunzători de nudiști. Așadar, iată o listă a noastră - în nicio ordine particulară - a celor mai bune plaje din Bulgaria. Ia-le la rând. Bucură-te de vară, la mare. 

Sunny Beach 

Cea mai faimoasă dintre toate plajele din Bulgaria. O plajă de care te îndrăgostești instant dacă-ți plac vacanțele în Bulgaria. Sunny Beach este cea mai mare și mai vie stațiune din țară. Ea se întinde pe opt kilometri de nisip fin auriu și numele îți spune și de ce: distracție cu o medie de aproximativ 1700 de ore de soare, între mai și octombrie. Liniștită cu zone înalte, un trilion de restaurante, corturi de agrement și unele dintre cele mai nebunești cluburi de noapte din țară. Această stațiune este o explozie a vieții sălbatice, diferită și mai puțin apreciată: găzduiește unele dintre ultimele dune de nisip naturale ale coastei și specii de plante rare. Unde o găsești? De-a lungul golfului din orașul istoric Nesebar.
Recomandat pentru: cupluri și familii, care vor să împartă distracția nocturnă cu relaxarea de zi cu cei mici. 

Nisipurile de Aur

O plajă bulgărească care nu crede în falsa promovare. Când alegi Nisipurile de Aur, primești nisipuri aurii. Nisip despre care se spune că ar fi cel mai bun din Europa. La mai puțin de 20 de kilometri de orașul roman vechi - și stațiune de sine stătătoare - Varna, Nisipurile de Aur este o stațiune mai puțin sălbatică decât Sunny Beach. Cu toate acestea se clasează pe locuri doi în clasamentul mega-stațiunilor de pe litoralul bulgăresc cu o viață de noapte wow (zona principală a distracției este numită „Street Party”). Plaja este înconjurată de Parcul Natural Nisipuri de Aur, un parc împădurit dens, iar apele curative din izvoarele minerale fierbinți ale parcului sunt folosite în spa-urile locale.
Recomandat pentru: cupluri, familii, iubitori de SPA și căutători de tratamente. 

Albena

Este îmbrățișată ca plajă de familie. Ate o mulțime de aquapark-uri, zone de bowling, cursuri de minigolf și parcuri de distracții. ca dovadă, mini-trenurile sunt una dintre formele principale de transport pe plajă. Plaja lungă și curată cu nisip se scufundă în ape calme și limpezi. O stațiune gândită parcă de natură ca un colț de Rai pentru familiile cu copii venite la distracție de familie și relaxare sub soarele blând. Ca exemplu, marea nu este mai adâncă decât 1,6 metri. Cât despre viața de noapte, aici nu vei găsi balamuc. Aici, ea este orientată spre părinți, sper a le oferi acestora un moment pentru ei înșiși.
Recomandat pentru: familii și entuziaști de jocuri terestre (golf)

Ahtopol

În timp ce stațiunile de mai sus sunt constant în lumina reflectoarelor, Ahtopol este ca o perlă ascunsă, de care se bucură adevărații iubitori ai mării bulgărești. Nu departe de granița cu Turcia, statul Ahtopol - orașul de coastă cel mai sudic al Bulgariei - este o întoarcere a trecutului de litoral bulgar. Un far și case vechi de lemn (spre deosebire de cluburile de noapte și de tarabele comercianților) formează un punct de pe coasta stâncoasă. Un punct aparte, unde zărești bărci de pescuit vechi, tradiționale, care se plimbau odinioară de-a lungul apelor sale spumante. Chiar dacă stațiunea nu excelează printr-o plajă cu nisip auriu sau mulțimi entuziasmate, ea excelează prin atmosferă și istorie. Ahtopol - „Orașul iubirii” - se află pe locul unei așezări tracice vechi.
Recomandat: familiilor, romanticilor, nostalgicilor și pensionarilor, iubitori ai plimbărilor în zori și la apus.

Plaja Irakli

Ați uitat costumul de baie? Du-te la Irakli! Una dintre ultimele plaje sălbatice din Bulgaria. Irakli este plaja perfectă dacă vrei un bronz natural perfect. Campingul gratuit este popular aici, iar nisipul fin aflat de-a lungul țărmului și o mângâiere pentru pielea ta. Iar dacă până acum nu te-a atras foarte tare, află că zona are o lagună frumoasă, cu broaște țestoase și multe păsări, greu de găsit în orice altă zonă a Bulgariei. Este mai mult o plajă pentru naturaliști și artiști care își savurează izolarea.
Recomandat pentru: nudiști, camperi, eco-turiști, călători on buget.

Sozopol

Sozopol, un oraș fondat în secolul al VII-lea î.Hr, de grecii marinari. Datorită unei linii de coastă absolut uimitoare care amintește de patria lor, aceasta intră cu lejeritate în topul celor mai frumoase plaje ale Bulgariei. Sozopol este un oraș vechi de pe litoral, la 35 kilometri sud de Burgas, pe coasta sudică a Bulgariei Mării Negre. Astăzi, el este una dintre cele mai importante stațiuni de pe litoral din țară, cunoscute pentru Festivalul de artă și film Apollonia (care are loc la începutul lunii septembrie), denumit după unul dintre numele vechi al orașului. Vechea Apollonia  găzduiește marea plajă Harmani și plaja mai mică a orașului; rulotele și cei care doresc să evite comercianții și bărcile turistice optează pentru Plajele Kavatsi, aflate la doar câțiva kilometri de centrul orașului. Ajuns aici, plimbă-te de-a lungul zidurilor sudice sudice din Sozopol.
Recomandat pentru: istorici, romantici, oricine dorește să cumpere bikini în stil marinar.

Plaja Silistar

Una dintre putinele plaje din Bulgaria care se bucura de statutul de „protejat”. Nu este ușor să ajungi la Silistar, de aceea este puțin menționată de agențiile de turism. Însă frumusețea și izolarea de aici merită tot efortul. Ea se află adânc în Parcul Național Strandzha, unde poți privi  bufnițe, vulturi, căprioare și, eventual, turiști în nud 😊. Apele de la Silistar sunt limpezi și superficiale, fiind o zonă favorită de scafandri; Deși răcoroasă la margini, plaja mică are nisip fin și moale. Campingul sălbatic este accesibil turiștilor. 
Recomandat pentru: iubitorii de natură, iubitori de camping, genul „Vreau să fiu singur”.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii