Ski la Bansko
» Oferte Regiunea Bansko

18.02.2015 Bulgaria

Ski la Bansko

Stațiunea Bansko se situează la poalele munților Pirin din Bulgaria, în partea de nord-est a lanțului muntos. Pârtiile sunt acoperite de zăpadă din decembrie până în aprilie, ceea ce face ca stațiunea să fie căutată de turiști pe parcursul întregii perioade. Micul oraș de munte este situat de doar 160 km de capitala Bulgariei, Sofia, deservită de aeroport, ceea ce faciliteaza și accesul cu avionul la destinație, pentru cei care doresc să evite orele petrecute în mașină.

Stațiunea Bansko a cunoscut popularitatea recent, datorită investițiilor de calitate în hotelurile și pensiunile din zonă, care îi conferă totodată un aer rustic, împletit cu facilitățile moderne. Experiența autentică de vacanță la munte este cu brio întrunită și ne dăm seama de acest asepect de îndată ce pătrundem în stațiune și observăm arhitectura de bun gust și bun simț. Autenticitatea rurală se îmbină armonios cu spiritul unei stațiuni la altitudine înaltă, ceea ce îi conferă depotrtivă autenticitate și popularitate în rândul turiștilor recurenți, oferind în același timp și nou veniților suficiente motive să revină. Spre deosebire de celelalte stațiuni montane din Bulgaria, care sunt pur și simplu stațiuni de ski izolate, Bansko se remarcă prin confundarea orașului cu stațiunea, vibrația de oraș populat fiind amplificată de aceea de destinație turistică.

Stațiunea de ski din Bansko dispune de o telecabină și 7 teleschiuri. De asemenea, pentru pasionații de snowboard a fost amenajată o pistă de half-pipe. Pistele de ski din bansko pornesc de la o altitudine de 1100 metri, ajungând până la 2500 de metri. Acoperirea cu zăpadă este susținută și de tunurile cu zăpadă artficială din dotarea stațiunii, în situația unor condiții climatice necorespunzătoare.

Stațiunea este practic divizată în două mari centre de ski și repere, CHALIN VALOG, între 1100 și 1600 metri și SHILIGARNIKA, unde altitudinea pornește de la 1700 și ajunge până la 2500 metri. La cele două centre se poate ajunge ușor cu telegondola din Bansko, traseul nedepășind 25 de minute. Desigur, pârtiile sunt împărțite pe grade de dificultate, fiind accesibile tuturor categoriilor de skiori, amatori sau profesioniști.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii