Ski la Pamporovo
» Oferte Pamporovo

18.02.2015 Bulgaria

Ski la Pamporovo

Stațiunea Pamporovo se înscrie, alături de Bansko și Borovets, în rândul celor trei mari stațiuni de ski reprezentative din Bulgaria și din Balcani. Situată la 250 de km sud-est de Sofia și alți 80 de Plovdiv, poate fi deservită și cu avionul, urmându un transfer cu mașina, mai puțin obositor. Dacă însă doriți să veniți la Pamporovo cu transport propriu, nu este la foarte mare distanță de România. Stațiunea este concentrată la poalele muntelui Snejanka, de la al cărui vârf, ce măsoară 1926 metri în înălțime, pornesc mai multe piste de ski în direcția stațiunii sau îndreptate spre lacul Smolyan. Pe muntele Snejanka este amplasat un webcam.

O vastă pădure de pini seculari conferă un aspect șarmant stațiunii. Temperatura medie anuală din Pamporovo este de 8°C, iar zăpada este așternută în medie 150 de zile pe an, sau uneori chiar și mai mult.

Stațiunea Pamporovo este o stațiune cu tradiție, ce datează din anul 1933. A fost însă modernizată de-a lungul anilor, necăzând pradă degradării, astfel că în prezent dispune de lanțuri hoteliere de amploare și de alte opțiuni de cazare la standarde superioare, centre de închiriere echipament montan și de numeroase baruri și restaurante.

Pistele de ski sunt adresate tuturor categoriilor de schiori, de la începători, până la împătimiți. Pistele de începători din Borovets sunt semnalizate cu culoarea verde, pe când cele de avansați sunt semnalizate cu negru. Amatorii de ski vor regăsi numeroase trasee de pârtii în jurul muntelui Snejanka, iar instructorii de ski sunt la tot pasul pentru cei care doresc să se inițieze în tainele skiatului.

Pamporovo găzduiește, de asemenea, competiții de sporturi de iarnă la nivel național și internațional, ski alpin, ski de fond, biathlon și alte discipline. Stațiunea este atractivă și pentru amatorii de snowboard free ride, o pistă de 150 de metri fiind dată în folosință în acest scop.

Nu în ultimul rând, trebuie amintit de capitolul distracție și restaurație, stațiunea stând foarte bine la acest aspect. În Pamporovo, dincolo de restaurantele hotelurilor, există și o sumedenie de restaurante independente la tot pasul. Viața de noapte vibrează în Pamporovo, unde, aproape fiecare hotel este dotat cu un bar sau cu discotecă.

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii