Sunny Beach - recomandari pentru vacanta
» Oferte Burgas

05.12.2016 Bulgaria

Sunny Beach - recomandari pentru vacanta

Sunny Beach este cea mai mare statiune din Bulgaria, ea concurand cu Albena si Nisipurile de Aur pentru titlul de cea mai populara destinatie de vacanta. Statiunea este ideala pentru un sejur linistit, relaxant, dar poate fi potrivita si pentru tinerii care vor sa aiba parte de aventura si distractii non-stop. Din acest motiv, in Sunny Beach, posibilitatile de a-ti petrece timpul liber sunt nelimitate: de la surf, windsurf, tir cu arcul, parapanta, bowling, tenis, volei, echitatie, motoscutere, minigolf, ski jet sau sali de fitness.
 
In Sunny Beach, familiile cu copii sunt prioritatea numarul 1. Denumita si “Children Beach”, hotelierii din Sunny Beach isi intampina micutii clienti intr-un stil inovator. Astfel, piticii au parte de parcuri acvatice, carting, piscine, trambuline gonflabile, gradinite deschise non-stop sau restaurante speciale doar pentru copii.
 
Plaja din Sunny Beach este asemanatoare cu cea din Mamaia, doar ca este mult mai curata. Premiata de mai multe ori cu “Blue Flag” pentru servicii superioare de calitate si curatenie, plaja din Sunny Beach se intinde pe 7 km, cu toate ca are o latime destul de restransa, 30-40 m.
 
Sunny Beach este o statiune destinata parintilor si copiilor, iar din acest motiv aici se afla cele mai multe parcuri acvatice. 
 
Parcuri acvatice
 
Action Aqua Park este un parc cu o suprafata de 24.000 m2, situat in partea de vest a statiunii Sunny Beach. Parcul are 13 piscine cu tobogane si diverse curse acvatice, Kamikaze, Mega Slide si Hydro-tube. Action Aqua Parl are cateva restaurante si un magazin de unde pot fi cumparate costume de baie si alte accesorii necesare la plaja.
Parcul este deschis intre orele 09.00 – 19.00, iar preturile de intrare pornesc de la 16 leva (copii) si ajung pana la 30 leva (adulti).
 
Un alt parc acvatic este Kuban Aqua Park care se afla in gradina hotelului Kuban din Sunny Beach. Parcul este decorat dupa modelul Imperiului Incas, pe alocuri facandu-si aparitia culori puternice ale Mexicului. Piscinele si toboganele parcului atrag ca un magnet copiii nerabdatori sa se distreze. Kuban Aqua Park are 2 baruri si un restaurant ce servesc mancare mexicana.
 
In partea de sud a statiunii Sunny Beach se afla Pirates of the Caribbean Mini Aqua Park. De dimensiuni reduse si fara multe tobogane periculoase, parcul acvatic este destinat, in special, copiilor mici. Parcul se afla in gradina hotelului Kotva, iar punctul de atractie este corabia Perla Neagra, care apare in filmul Piratii din Caraibe.

Unde sa mananci?
 
Bucataria bulgara este reprezentativa pentru sudul Europei, iar cultura slava si-a pus amprenta si pe preparatele bulgaresti.
Diversitatea este cuvantul care defineste cel mai bine aceasta bucatarie: fructe, legume, ierburi aromate, super calde sau reci, produse de patiserie sau dulciuri cu crème aromate. Bogate in legume, branza si sunca, salatele bulgaresti sunt vedetele meniurilor traditionale.
 
Cele mai populare mancaruri sunt: shkembe chorba (ciorba de burta), tarator (supa rece din iaurt), barista (placinta sarata din aluat de foetaj, oua si branza), lukanka (salam din carne de porc, vita si condimente: piper negru, chimen, sare), kebapche (chiftelute la gratar din carne tocata in forma de carnat), moussaka(musaca din legume sau carne tocata servita cu iaurt), kavarma (tocanita de legume cu carne de porc sau pui), sarmi (sarmale), sirene (branza bulgareasca), kiselo mlyako (iaurt bulgaresc).
Bulgarii nu se pot lauda cu dulciuri traditionale: majoritatea este adoptata de la popoarele vecine: baclava, crema caramel, gogosi cu diverse umpluturi, placinte cu fructe sau  creme de vanilie si ciocolata
 
Rakia este una dintre bauturile preferate ale bulgarilor. Asemanatoare la gust cu bourbon-ul, rakia este bautura care nu lipseste de pe masa. Boza este o bautura dulce, cu foarte putin alcool. Preferata de domnisoare pentru gustul delicat,boza este perfecta in zilele calduroase. Vinul bulgaresc este cunoscut in toata lumea pentru savoarea sa deosebita.
Pentru cei care nu au optat pentru oferte all inclusive, cele 200 de restaurante, taverne si terase au meniuri variate, de la preparate traditionale pana la cele internationale. 
 
Mancarea deosebita, panoramica superba, precum si reprezentatiile de folclor au facut din Hanska Shatra (Cortul lui Khan) una dintre cele mai apreciate locatii. Desi preturile sunt ceva mai ridicate decat in Balcic sau Nessebar, merita efortul.
 
Alte restaurante ce merita incercate sunt: Rousska Troika, Fregatata, Oasis, Fat Cat(mancare bulgareasca, mexicana si europeana), Bombay Grill (mancare indiana),China Wok (mancare chinezeasca),The Castle(pizza, gratare, mic dejun englezesc),  Dino Bar (restaurant cu mese si scaune din piatra si dinozauri), Condor Bistro (unul dintre cele mai ieftine restaurante din Sunny Beach).
 
Shopping
 
Sunny Beach nu este o statiune care sa abunde de magazine elegante sau de centre comerciale. Magazinele de aici se axeaza pe articole de plaja, haine de vara, palarii si alte accesorii necesare in vacanta de vara. Sa nu uitam de magazinele cu suveniruri, atat de indragite de toti turistii. Statiunile din Bulgaria sunt locul ideal de unde puteti cumpara cosmetice cu extract de trandafir: de la sapunuri parfumata pana la apa de colonie.
 
Tot din Sunny Beach va puteti achiziona o minunata haine din piele naturala sau va puteti exersa ochiul de critic artistic la expozitiile de tablouri pictate pe plajele insorite ale statiunii. Sunny Beach ofera turistilor ocazia de a cumpara bijuterii din argint, cu diverse pietre frumos colorate.
 
Royal Beach Mall face parte din complexul de 5 stele Barcelo Royal si este cel mai mare centru comercial de pe malul Marii Negre. Pe langa cele 140 de magazine, Adidas, Rinascimento, Zara sau Lee Cooper, mall-ul ofera vizitatorilor un magazin de bijuterii cu diamant, 2 restaurante, KFC, 2 cocktail baruri, piano bar, centru SPA, supermarket, banca si parcare gratuita.
 
Viata de noapte
 
Nici cand se lasa seara nu ai cum sa te plictisesti in Sunny Beach. Cluburile de noapte, discotecile in aer liber, restaurantele cu programe artistice sau terasele cu vedere la mare te indeamna sa le calci pragul si sa te simti ca acasa.
Din fericire, multe localuri nu impun tinuta obligatorie, asa ca puteti sa va imbracati comod sau la patru ace, alegerea va apartine.
 
Recomandarile noastre sunt: Amigos (vizavi de hotelul Globus), Corner Cocktail bar (vizavi de hotelul Kuban), Cacao Beach (club pe plaja, renumit pentru petrecerile house), Lazur (club pe 2 nivele, popular printre turisti), Disco Orange (langa hotelurile Stranja, Wella si Flamingo), Disco Revolution si Bedroom (terasa de lux si club cu muzica comerciala). Satuli de cluburi si muzica comerciala? Atunci ar trebui sa incercati Iceberg Live Music Club, pentru o portie de muzica rock live, cantata de trupe bulgaresti talentate.
La Red Lion Pub puteti canta karaoke fara inhibitii. La Sharkies Pub puteti sa va relaxati pe terasa la o bere rece sau puteti gusta preparatele delicioase din bucataria bulgara.
Tot in apropiere de hotelul Kuban se afla discoteca  Mania, una dintre cele mai faimoase din statiune. Mania este adeseori vizitata de DJ renumiti, iar genul de muzica care se asculta aici este house.
 
Unde ne cazam? Hoteluri recomandate de clienti Direct Booking
 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii