5 motive pentru o vacanta in Bulgaria, iarna aceasta
» Oferte Bulgaria

17.11.2017 Bulgaria

 5 motive pentru o vacanta in Bulgaria, iarna aceasta

Vacanță în Bulgaria pe timp de iarnă? Nu te gândi doar la schi. Bulgaria este o destinație populară de schi, ce atrage sute de turiști în fiecare an. Probabil o știi ca destinație de iarnă pentru celebrele stațiuni de schi Bansko, Borovets și Pamporovo. Însă asta nu e tot. Ea înseamnă tradiție, înseamnă frumuseți naturale și prețuri rezonabile la pachetele de vacanță în Bulgaria. Iată primele 5 motive pentru care ar trebui să vizitezi Bulgaria iarna aceasta.

1. Facilități excelente de schi și SPA

Vacanța în Bulgaria înseamnă stațiuni de schi de clasă mondială, cu condiții excelente pentru toate tipurile de sporturi de iarnă, inclusiv pentru snowboard. Cele mai renumite stațiuni sunt Bansko, Borovets și Pamporovo. Stațiuni ce găzduiesc și competiții de schi și snowboard la nivel mondial, european și național. Cum să nu-ți dorești să mergi aici? Bulgaria este, de asemenea, renumită pentru centrele de Spa și pentru turismul balnear - o mare oportunitate de relaxare după zilele lungi pe piste.

Țara oferă peste 200 de izvoare minerale cu temperaturi cuprinse între 37 și 50 ˚C. Iar cele mai bune stațiuni balneare pe care să le testezi în vacanța în Bulgaria sunt, fără îndoială, Devin și Velingrad. Există, de asemenea, facilități de spa și wellness oferite de unele hoteluri din stațiunile de schi Bansko, Borovets și Pamporovo. Practicarea sporturilor de iarnă și relaxarea în saună sau în centrul SPA sunt cele mai bune moduri de a-ți petrece vacanța în Bulgaria, pe timp de iarnă! :)

2. vacanța în Bulgaria - peisaje de basm

Bulgaria dispune de resurse naturale minunate, iar munții sunt deosebit de frumoși. Mai ales iarna când zăpada se așterne pe crestele lor... Vei fi impresionat de priveliștile uimitoare ale peisajului când călătorești în stațiunea de schi din Bulgaria, indiferent care este ea. Toate stațiunile de schi din țară sunt înconjurate iarna de un peisaj uimitor. Bansko se află la poalele muntelui Pirin, iar hotelurile de aici au vederi de-a dreptul impresionante. Dacă alegi Borovets, pârtiile Munților Rila te vor impresiona! Pamporovo este situat în Munții Rodopi și are, de asemenea, o natură foarte frumoasă în timpul iernii.

3. Prețuri rezonabile

Vacanța în Bulgaria poate fi una dintre cele mai ieftine găsite în Europa. Țara este una dintre cele mai ieftine din UE din punct de vedere turistic. Ea oferă prețuri rezonabile pentru vacanța de schi, comparativ cu celelalte stațiuni de iarnă din Europa. Și cine nu este dispus să economisească bani? ;) Asta nu înseamnă că vei beneficia de servicii mai puțin de calitate. Bulgaria este recunoscută pentru serviciile uimitoare, indiferent de bugetul cu care vii în vacanță/.

4. Crăciunul în Bulgaria

Ajuns într-o vacanță în Bulgaria, ai ocazia să experimentezi tradiții și obiceiuri unice în timpul sărbătorilor de iarnă. Crăciunul și Anul Nou se celebrează cu tradiții unice, mese locale și muzică folclorică. Crăciunul în Bulgaria este una dintre cele mai mari sărbători și are un spirit minunat. Există o cină de sărbătoare în Ajun, la fel ca la noi, cu un număr neuniform (7 sau 9) de feluri de mâncare. Și asta fără carne și pâinea de casă, parte din ritual. La miezul nopții, când bate ceasul intrării în noaptea de Crăciun, începe tradiția pură. Un grup de băieți tineri, îmbrăcați în costume populare tradiționale, numiți „koledari”, merg din ușă în ușă, fredonând cânteze ritualice pentru bogăție, sănătate și fericire. Și ce este un Crăciun fără cadouri ? În fiecare dimineață toată lumea îți ia darul de la sub pomul de Crăciun.

Vacanța în Bulgaria de Revelion

Anul Nou se sărbătorește într-o vacanță în Bulgaria cu petreceri pline de farmec, program de muzică și folclor, dansuri și focuri de artificii. Dacă vrei să experimentezi obiceiurile tradiționale bulgare, trebuie să te trezești devreme în dimineața zilei de 1 ianuarie și să participi la „survakane”. Obiceiul își propune să aducă sănătate și bunăstare, pentru un start mai bun unui an nou și bogat. Tinerii băieți merg din ușă în ușă, dând binecuvântări fiecărei case și familii. Ei țin în mâini frunze și fructe uscate, ramuri numite „survachki”. Spun o binecuvântare în timp ce aruncă ușor pe spatele tuturor celor din casă cu „survachka”. După aceea, gospodarii le dau fructe, monede și daruri. În mod normal, de Crăciun și de Anul Nou, cele mai mari stațiuni de schi din Bulgaria sunt supra aglomerate. Așa că, îți recomandăm să îți faci rezervarea pentru vacanța în Bulgaria, în avans.

5. Ușor de ajuns

Este foarte ușor să ajungi în Bulgaria, atât cu mașina personală, cât și cu autocarul. Există o mare varietate de agenții care vând pachete de vacanța în Bulgaria, cu tot cu transport. Cu toate acestea, este bine să fii atent de unde cumperi. Noi îți putem oferi pachete convenabile de vacanța în Bulgaria, iar întregul proces de rezervare este simplu și rapid. Pot face rezervarea online și ai agenți care îți stau la dispoziție pentru orice nelămurire, pentru un sfat sau pentru o îndrumare. Este ușor, rapid și sigur! Încă te mai întrebi dacă merită să mergi într-o vacanța în Bulgaria iarna aceasta?

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii