Top statiuni de schi in Bulgaria
» Oferte Bulgaria

14.11.2017 Bulgaria

 Top statiuni de schi in Bulgaria

Vrei să mergi la schi în Bulgaria, dar nu ți-ai ales încă stațiunea? Nu te avânta spre cele mai populare și, implicit, cele mai aglomerate... decât dacă asta vrei. Există numeroase stațiuni de schi în Bulgaria, de clasă mondială, pe care să le vizitezi și de care să te bucuri iarna aceasta. Stațiuni cu pârtii bine amenajate, cu facilități bine puse la punct și cu delicii de care nu vei mai vrea să te desparți. Bansko, Pamporovo și Borovets sunt doar câteva. Bulgaria este un loc unic, cu activități clasice de sezon. Ea se mândrește cu peste 200 de izvoare minerale, cu temperaturi între 37 și 50 de grade Celsius, perfecte pentru o zi friguroasă de iarnă. Cu zăpadă intensă pe vârfurile cele mai înalte până în luna iunie, pârtiile de schi în Bulgaria sunt ideale atât pentru începători, cât și pentru avansați. Iar la toate acestea, adaugă și prețurile accesibile. Te mai miră că atrage anual vizitatori din întreaga lume? Iată un top al stațiunilor de schi în Bulgaria, din care să-ți alegi următoarea destinație.

Top stațiuni de schi în Bulgaria

Vitosha

Muntele Vitosha, situat la doar 10 kilometri de Sofia, se află la 1800 metri deasupra nivelului mării. Aici găsești cea mai mare stațiune de schi în Bulgaria. Ideale pentru trekking vara și schi iarna, Vitosha oferă condiții excelente pentru sporturile pe zăpadă. Grosimea zăpezii atinge 1.5 metri în timpul sezonului  de schi, care ține 120 de zile. Deși facilitățile hotelurilor și ale cabanelor sunt de bază, zona este de-a dreptul fascinantă. Poți opta pentru hoteluri cu facilități mai bune și la prețuri rezonabile în zonele Simeonovo și Dragalevtsi din Sofia.

Borovets

Este una dintre vedetele stațiunilor de schi în Bulgaria. Se află pe pantele nordice ale crestăturii Musala, în partea estică a muntelui Rila, la 72 kilometri de Sofia. Încadrată într-o pădure de pini, la 1390 de metri deasupra nivelului mării, Borovets înregistrează o temperatură medie de 5º Celsius în ianuarie. Zăpadă găsești din plin, iar pârtiile sunt perfecte pentru sporturi de iarnă din decembrie până în aprilie. Stațiunea se mândrește cu hoteluri de lux, restaurante, baruri, magazine și o gamă largă de piste și ascensoare. Stațiunea este plină de energie și pe timp de noapte datorită posibilităților de schi nocturn, dar și a numeroaselor taverne și cluburi de noapte deschise până în zori.

Bansko

Situat la poalele muntelui Pirin, orașul Bansko este atăzi una dintre destinațiile turistice de top. Un renume pe care și-l menține de peste 10 ani. Stațiunea sa, Bansko Ski, este un loc unde descoperi relaxarea și bucuria de ultimă oră, combinate cu o gamă de activități sportive și culturale fără egal. Cu aerul curat de munte și multe ore de soare, chiar și în timpul iernii, Bansko devine rapid una dintre cele mai atractive și populare stațiuni de iarnă din Europa de Est.

Pamporovo

O altă stațiune de schi în Bulgaria, de renume. Pamporovo se află în provincia Smolyan din sudul țării și este una dintre cele mai cunoscute stațiuni din Europa de Sud-Est. Situate în inima Munților Rodopi, pârtiile ei de schi curg parcă printre pădurile de pin. Cu pantele și vârfurile sale rotunjite, stațiunea Pamporovo este potrivită atât pentru schiorii începători, cât și pentru practicanții de snowboard. Dar există și piste dificile de schi precum „The Wall” pentru cei avansați. Pamporovo este cea mai însorită stațiune montană bulgară, 120 de zile însorite pe iarnă.

Chepelare

Aproape de Pampovoro răsare Chepelare, o stațiune frumoasă, dar mai puțin cunoscută. Ea se află la poalele vârfului Mechi Chal și atinge 1873 în înălțime. Cu pârtii de schi și piste de schi alpin ce totalizează o lungime de 20 kilometri, acest nou complex de schi în Bulgaria are multe de oferit. Există un parc de snowboard, un centru de schi pentru copii și un centru de antrenament pentru începători. Stațiunea găzduiește, de asemenea, evenimente distractive precum „cel mai lung concurs de săruturi între schiori” de Sfântul Valentin și concursuri de fotografie.  

Malyovitsa

Malyovitsa este o stațiune de schi în Bulgaria, la 1700 metri deasupra nivelului mării. Este la 40 kilometri de Borovets și este mai mică decât aceasta. Stațiunea este conectată la satul Govedartsi (13 km) și spre orașul Samokov (27 km) printr-un drum amenajat. Există mai multe pârtii de schi și o infrastructură pentru competițiile de schi din regiune. Facilitățile de cazare nu sunt foarte bine dezvoltate aici, însă cele existente îți dau o senzație frumoasă de cabane montane.

 Tsigov Chark

Foarte puțin cunoscută, Tsigov Chark se află în partea de vest a muntelui Rodopi, la aproximativ 8 kilometri de orașul Batak și la 24 kilometri est de Velingrad. Stațiunea se regăsește în apropierea lacului artificial Batak. Altitudinea medie este de 900-1100 de metri deasupra nivelului mării. Stațiunea este potrivită atât pentru sejururile de iarnă, cât și pentru vacanțe de vară. Asta pentru că în apropierea lacului se poate pune o caravană sau un cort. Noua pârtie Tsigov Chark oferă condiții bune pentru schi și snowboarding.

Semkovo

Este o stațiune de schi în Bulgaria situată în munții Rila, la aproximativ 17 kilometri de orașul Belitsa. Stațiunea este înconjurată de o pădure de pini și oferă o mulțime de posibilități de petrecerea timpului liber, în fiecare sezon. Una dintre atracțiile locale este Parcul Urșilor Dansatori. Există câteva hoteluri și alte spații de cazare în acest complex: Cabana Semkovo, Hotel Rila, Hotel Bor, iar prețurile sunt destul de accesibile.

Dobrinishte

Este un sat de munte, la doar 6 kilometri sud de Bansko – chiar la ultima stație de tren din orașul Septemvri. Dobrinishte este unul dintre cele mai mari sate din țară, cu o populație de peste 3000 de locuitori. Aici există 17 izvoare minerale, cu o temperatură a apei între 30 și 43 °C, precum și o mare baie minerală publică. Cât despre cazare, frumusețea zonală este redată pe deplin în acestea. Găsești hoteluri cu aspect tradițional, la prețuri destul de mici. Probabil pentru că nu este o stațiune de schi în Bulgaria foarte cunoscută, turistic vorbind.

Panichishte

 Se află în munții Rila, în apropierea orașului Separeva Banya (stațiune balneară),  nu departe de orașul Dupnitsa. Panichishte nu este doar o stațiune de schi în Bulgaria, ci și un centru sportiv și de recreere pentru diverse activități. Este locul în care vei găsi următoarele pârtii: Bekyara: lungime de 470 metri, dotată cu o coardă de tracțiune cu o capacitate de 280 de persoane pe oră. Ajdena: pârtie de schi de 400 metri și cablu de tractare cu o capacitate de 250 de persoane pe oră. Include și un traseu pentru copii – „Baby Ski Run”. Traseu în jurul stațiunii: situat chiar sub zona de antrenament Dry Lake, acesta urmează a fi echipat cu platforme de tragere pentru formarea în biatlon.

Uzana

O adevărată descoperire. Un loc îngrădit printre păduri de stejar, la doar 22 de kilometri de orașul Gabrovo. Mica și modesta zonă, ce arată adevăratul centru al țării, este o reală atracție pentru turiștii din acest mic paradis. Micul hotel – „Centrul geografic” este plin de turiști pe tot parcursul anului. Dacă nu ai prins loc la acesta, nu te panica. Există alte șase-șapte hoteluri împrăștiate în regiune, cu condiții bune pentru relaxare. Este o stațiune montană de schi în Bulgaria de care foarte puțini știu. Nu din cauza facilităților puține, ci din lipsa promovării. Locul are o frumusețe naturală pe care e puțin probabil să o găsești în altă zonă de schi în Bulgaria.

Kulinoto

Este un sit în partea nordică a Muntelui Pirin, în valea râului „Kulina” (afluent la râul Elovica). Kulinoto se află la 1.400 de metri deasupra nivelului mării și este găzduită de o pădure de fag. Poți ajunge la ea din Razlog, parcurgândn doar 12 kilometri. Deși nu a beneficiat de multă promovare, Kulinoto este popular ca loc de odihnă pentru oamenii din Razlog și satele învecinate. Există două ascensoare de tip „Pomagalski” care deservesc rularea și câteva restaurante mici. Cel mai înalt punct al pistei se află la  1600 de metri altitudine. Deoarece locul nu este foarte înalt, zăpada stă pe pârtii până la jumătatea lunii martie. Suficient cât să te bucuri de o vacanță la schi în Bulgaria, chiar și la temperaturi generoase cu plus.

Berkovitsa

Berkovitsa este unul dintre planurile viitoare pentru dezvoltarea turismului de iarnă, pentru schi în Bulgaria. Locul aparține municipiului Bercovitsa, este confortabil și pitoresc, și înearcă din răsputeri  să ajungă celelalte stațiuni de iarnă. Primarul orașului a anunțat că dezvoltarea sa este prioritară, fiind scrisă în strategia municipiului Berkovitsa. Potrivit planurilor, va exista o telecabină din Berkovitsa spre Kom, care este la aproximativ 16 kilometri est de oraș. În prezent zona oferă o pârtie de schi cu un lift și trei baze turistice, cu un total de 100 de paturi. Planurile municipale pârtii de schi de două ori mai mari, astfel încât lungimea totală a pistelor de schi să devină de 15-20 kilometri.

Acum că ai aflat despre ele, în ce stațiune de schi în Bulgaria ai vrea să mergi iarna aceasta? 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii