Obzor - atractii turistice si sfaturi utile de vacanta
» Oferte Burgas

05.12.2016 Bulgaria

Obzor - atractii turistice si sfaturi utile de vacanta

Statiunea Obzor este faimoasa datorita nisipului fin, a apelor cristaline si a plajelor uimitoare. Se afla la 65 kilometri de orasul Varna, la poalele muntilor Stara Planina. Micutul oras-statiune este apreciat pentru intimitatea si linistea pe care le ofera turistilor veniti aici in concediu.
 
Populata cu hoteluri, restaurante si alte unitati turistice, Obzor este locatia in care veti gasi tot ce aveti nevoie pentru relaxare. In plus, pentru cei care simt nevoia de a se relaxa prin miscare sau prin vizitare, apropierea de Varna face posibila accesarea acestui oras mai mare si gasirea unor noi variante de distractie in timpul concediului petrecut pe litoralul Marii Negre in Bulgaria.
 
Plaja
 
Construita la poalele muntilor Stara Planina, Obzor beneficiaza de o plaja foarte intinsa, de aproximativ 7 km, ceva mai ingusta decat in alte statiuni, dar destul de incapatoare pentru toti turistii. Localitatea are doar 2000 de locuitori.
Este o statiune mai ieftina, motiv pentru care este preferata de tineri sau familiile cu posibilitati financiare mai reduse.
 
Ce mancam?
 
In Obzor sunt deschise cateva restaurante care servesc preparate pescaresti, mancaruri traditionale sau apartinand bucatariei internationale. Pe malul marii sunt deschise mai multe baruri unde se pot servi gustari sau bauturi.
 
Ce vizitam?
 
Pe langa cele mai frumoase plaje, nisipuri matasoase si mangaierea soarelui, Obzor ofera multe repere culturale. Prima oprire este biserica ortodoxa „Ioan Botezatorul”. Apoi, indreapta-te spre parcul unde vei gasi coloane si ramasite ale unor din templul lui Jupiter si alte fragmente antice. Iar dupa ce le-ai vizitat pe acestea, mergi in satul Byala, aflat la nord de Obzor, renumit pentru productiade vin Dimyat. Va fi o expeditie cuprinzatoare.
 
Capul Sf. Nikola este unul dintre locurile care cu siguranta merita vizitate. Acesta este punctul in care lantul muntos al Balcanilor ajunge la mare. Dupa Capul Sfantului Nikola, vei intalni promontoriul muntelui Stara Planina, considerat sfarsitul Munţilor Balcani. Cetatea Emona se afla la 14 kilometri de Obzor si a fost demult situata pe promontoriu Emine, zona fiind cunoscuta in antichitate drept Paleocastro.
 
Daca vrei sa traiesti traditiile unice, viziteaza satul Emona, aflat in apropierea promotoriului Emona. Satul impresioneaza prin autenticitatea si informabilitatea sa. Potrivit poemului Iliada, atribuit in mod traditional lui Homer, regele trac Rez, un soldat in razboiul Troian s-ar fi nascut in satul Emona. Zona satului beneficiaza de un teren muntos si o natura verde, intacta, iar plajele din apropierea Capului Emine sunt mici si stancoase, extrem de atractive pentru doritorii de adrenalina.
 
Capul Emine este unul dintre farurile Marii Negre din Bulgaria. Se afla in partea sudica a lantului muntos al Balcanilor si se divide oficial in Marea Neagra de Nord si de Sud. Farul Emona se afla la 2 kilometri de satul Emona si este mandria localnicilor. Are 9.4 metri inaltime, a fost construit in 1880 si este unul dintre cele sase faruri de pe coasta bulgareasca a Marii Negre.

Fortareata Emona (Aemon – numele antic al muntilor Balcani) se afla chiar langa Capul Emine si merita vizitata pentru ramasitele istoriei existente. Pe vremuri, in jurul fortaretei, in zona cunoscuta ca Paleocastro, se gaseau multe capele si manastiri unde traiau pustnici si calugari. Astazi, aria este pustie, insa destul de vizitata de istorici si turisti, ea fiind cunoscuta ca locul de nastere a regelui trac, Rez, participant al razboiului troian, potrivit „Iliadei” lui Homer.
 
Altarul „Sf. Nikola” se afla la un kilometru de Capul Emine. Chiar daca biserica este un monument de cultura, ea este devastata si abandonata. Ea a fost o parte a unei manastiri „St.Nikola”, construita in secolul al 10-lea, distrusa de turci si ulterior restaurata. Iar daca te duci doar 1 kilometru spre nord, vei gasi un paradis, numit Irakli.
 
Irakli se afla la doar 6 kilometri de satul Emona. Localitatea este conservata pentru protectia speciilor rare de plante si pasari, aflate pe cale de disparitie. Plaja din Irakli are 3 kilometri lungime, se intinde pana la Capul Emine si este una dintre plajele linistite, unde nu vei gasi hoteluri elegante si lucrari de constructii. Localitatea este impartita de raul Vaya. Din fericire, Irakli este unul dintre putinele locuri din Bulgaria, care inca mai incanta vizitatorul cu frumusetea divina si peisaje naturale uimitoare.

Unde ne cazam? Hoteluri recomandate de clienti Direct Booking►
 
 
 
 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii