Recomandari pentru vacanta in Sf. Constantin si Elena
» Oferte Varna

02.12.2016 Bulgaria

Recomandari pentru vacanta in Sf. Constantin si Elena

Statiunea Sf. Constantin si Elena se gaseste la doar 10 km de Nisipurile de Aur, de Varna la 10 km, fiind considerata una dintre cele mai interesante statiuni de pe litoralul bulgaresc. Desi nu se ridica la nivelul statiunilor Albena, Nisipurile de Aur, aceasta detine farmecul sau aparte, fiind recomandata in special pentru familii, pentru cei ce doresc sa aiba un sejur linistit.

plaja

 Distanta fata de  Bucuresti: 275 km, din care 76 pe autostrada ( ruta recomandata Bucuresti - Giurgiu – Ruse – Sumen – Varna – Sf Constatin si Elena).

 
Statiunea se gaseste pe malul bulgaresc al Marii Negre, beneficiind de o clima temperat continentala. Numele statiunii provine de la o recunoscuta biserica din Bulgaria, Manastirea Sf Constantin si Elena, insa in present aceasta manastire a fost transformata in hotel. Este cea mai veche statiune bulgareasca, constituita intre 1908 si 1910. Detine o minunatie de peisaje, combinate in parcuri mirifice, plaje intime, golfuri mici si faleze, nisip fin, soare din belsug. Este o statiune mai speciala si datorita apelor termominerale ce se gasesc aici, de +39oC, parcului de o frumusete izbitoare, cu stejari seculari, si panoramei splendide oferite de golfuri. 

Manastirea Sf Constantin si Elena

 Ce facem?

Ne odihnim si ne bucuram de parcurile imense ale statiunii si de numeroasele pizzerii si baruri.  De asemenea, se pot face plimbari cu vaporul si se pot practica sporturi acvatice, inclusive scubadiving.
Timpul liber se poate petrece in unul din restaurantele din zona, unde veti putea degusta din specialitatile regiunii sau din specialitatile internationale, sau veti putea sa va distrati la puburile, cafenelele, pizzeriile, barurile ce impanzesc zona. 
 
Dintre cele mai importante atractii turistice ale zonei, se numara:
- palatul Balchik, fosta resedinta a reginei Maria si Gradina Botanica
- Muzeul Istoric
- Biserica Sf Nikola
- Muzeul Etnografic, ce surprinde intr-o atmosfera placuta lumea satelor si a oraselor de la sfarsitul secolului XIX
- Biserica Greceasca Sf Elena, folosita pentru concerte si opera
- Teketo, un monument religios de cult.
 
Cand mergem?
Sezonul incepe in luna mai si tine pana in octombrie. Multe dintre hoteluri raman insa deschise tot timpul anului, in special pentru a oferi tratament balneoclimateric.
 
Pentru revelion, majortitatea hotelurilor isi redeschid portile – avand avantajul ca aproape toate au piscine interioara si centre de SPA modern si pot astfel oferi cateva zile de relaxare turistilor.

Plaja
Un aspect particular il dau izvoarele termale, unele dintre ele varsandu-se direct in mare.
Plaja din statiune este formata dintr-o inlantuire de golfulete cu nisip fin si pietricele. Nisipul este fin, plajele deosebit de ingrijite, unde se pot vedea numeroasele piscine.
Cei sositi aici vor putea sa se relaxeze din plin, vor putea descoperi frumusetile zonei, vor putea beneficia de tratamentele oferite de apele termo-minerale si vor putea sa aiba unul sau mai multe activitati care se pot desfasura aici, printre care: minigolful, echitatie, hidrobiciclete, schi-jet, tir cu arc si multe altele. 

plaja

 Unde ne cazam? Hoteluri recomandate de clientii Direct Booking

 

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii