Concediu All Inclusive in Albena
» Oferte Bulgaria

02.12.2016 Bulgaria

Concediu All Inclusive in Albena

Situata in nord estul Bulgariei, Albena ofera avantajul de a fi foarte aproape de Romania si de a oferi o experienta de vara cu adevarat deosebita.
 
Probabil ca ai auzit ca Albena este recomandata pentru familisti, pentru ca este o statiune linistita, cu plaje mari, cu o multime de hoteluri care iti ofera servicii all inclusive sau ultra all inclusive. Statiunea are nu mai putin de 14.900 locuri de cazare in 43 hoteluri (clasificate la doua, trei si patru stele), asezate pe malul marii sau pe dealurile apropiate, cu vederi impresionante spre mare si spre rezervatia nationala “Baltata” .
 
La hotelurile cu servicii all inclusive mancarea este variata, gustoasa si include multe tipuri de preparate cu carne, salate si dulciuri. In schimb, toate bauturile incluse in oferta sunt bulgaresti. Incearca sa renunti la majoritatea bauturilor alcoolice propuse si allege Berea Kamenita, pentru ca asa vei fi sigur ca bei ceva bun. 
 
Legat de parcare, este bine de stiut ca la intrarea in statiune vei primi un tichet pe care il vei schimba pentru un card magentic la receptie. Pe acesta il vei folosi toata durata sejurului. La plecare, returnezi cardul, platesti parcarea si ti se va returna ticketul operat, astfel incat sa poti iesi din statiune. 
 

plaja Albena

 

Unde mancam?
In  ceea ce priveste restaurantele, Albena te va multumi cu siguranta, indiferent de gusturile tale. Pentru preparate traditionale, alege restaurantul Kaliopa, pentru specialitati frantuzesti mergi la Ciel Bleu, iar pentru bucate mexicane Tex Mex este cel mai potrivit. Ti Amo, cu specific italienesc, si Poco Loco, renumit pentru fripturi si gratare, sunt recomandate de localnici.
Pe de alta parte, restaurantul Izvora este de evitat, pentru mancarurile proaste si nota de plata incarcata abuziv.
 
Bulgarii au stiut sa profite din plin de potentialul turistic al Marii Negre si au inventat conceptul Dine Around. Acesta iti ofera un meniu complet gratuit (format din salata, aperitiv, fel principal si desert) la unul din restaurantele amintite mai sus, daca esti cazat la oricare din hotelurile cu regim all inclusive sau ultra all inclusive din Albena. Sejurul trebuie sa fie de cel putin sapte zile, iar oferta se aplica pana pe 8 iulie si dupa 26 august.
 
Daca mergi in concediu in Albena cu un copil, vei fi sigur ca micutul tau se va bucura la fel de mult de vacanta. Copiii sunt rasfatati si, pe langa meniurile special pregatite la restaurantele hotelurilor, au la dispozitie piscine amenajate doar pentru ei, tobogane si locuri de joaca. 
 
Pe langa posibilitatile de practicare a sporturilor de apa, in Albena poti face echitatie, poti juca golf, tenis, volei sau chiar fotbal. In plus, statiunea este gazda traditionala a multor manifestari sportive nationale si internationale, cum ar fi raliul “Albena”, campionatul national de motociclism pe pista sau campionatul national de dansuri sportive.

all inclusive Albena

 

Sfaturi utile
Este important ca, odata ajuns in aceasta statiune, sa ai mare grija la tranzactiile valutare. Evita cu orice prêt vanzatorii ambulanti pentru ca risti sa iti dea mai putini bani sau chiar bancnote vechi, iesite din uz. 
Ai grija la fotografii ambulanti, care mai intai te vor fotografia si pe urma vor insista sa cumperi poza. In schimb, pe bulevardul principal din statiune, care merge in paralel cu faleza, te poti fotografia intr-o costumatie retro, in uniforme de generali si rochii de domnite.
 
Pentru ca Albena s-a transformat incet, incet intr-o statiune de familisti, dupa ora 23:00 risti sa ramai singur in statiune, pentru ca toti ceilalti se retrag in camere. Asadar, daca ai copii si iti doresti un loc cald, insorit unde sa te poti bucura de mare si sa fii sigur si ca micutii tai vor avea ceva de facut, alege Albena.
Chiar daca Albena este o statiune mica, in care se poate merge fara problem pe jos, exista un autobuz care circula din 10 in 10 minute si care iti ofera posibilitatea de a te deplasa cu usurinta dintr-o parte in alta.
Atunci cand calatoresti spre aceasta statiune, este bine sa te pregatesti cu bani bulgaresti (Leva) si cu un GPS care sa iti ofere indicatii. Desi, in multe locuri poti plati in Euro, aceasta nu este o regula. In ceea ce priveste GPS-ul, majoritatea indicatoarelor din Bulgaria sunt in limba bulgara si pot sa te induca in eroare.

 

hoteluri Albena

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii