Nisipurile de Aur - concediu all inclusive. Principalele atractii turistice
» Oferte Varna

05.12.2016 Bulgaria

Nisipurile de Aur - concediu all inclusive. Principalele atractii turistice

Exista multe alte statiuni de litoral din Bulgaria pe care le poti vizita, insa Nisipurile de Aur reuseste sa le eclipseze pe aproape toate. Aceasta este o destinatie turistica populara, aleasa de multi vizitatori din Romania, Ucraina, Polonia, Germania, Regatul Unit, Rusia, Scandinavia, Franta, Europa Centrala si de Est, Golful Persic, Israel, si alte tari. Atractiile majore: climatul favorabil, peisajele pitoresti si preturile rezonabile.
 
Atractii turistice
 
Manastirea Aladja este una dintre marile atractii ale statiunii Albena, situata la doar cativa kilometri de aceasta. Este o locatie must-see care merita sa intre pe lista cladirilor pe care sa le vizitezi. Numele Aladja inseamna „colorat”, iar manastirea chiar este una plina de culoare. Ajuns aici, vei vedea picturile murale pline de culoare ale calugarilor antici, precum si celulele si sanctuare lor, care dateaza, probabil, din Evul Mediu.
 
Parcul Natural Nisipurile de Aur este considerat a fi o zona protejata. Este locul in care sa te relaxezi intr-o plimbare prin padurea de stejar, de aproape 10 kilometri lungime. Potrivit criteriilor Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii, acesta padure se incadreaza in a cincea categorie a listei cu teritorii protejate. Parcul Natural Nisipurile de Aur are o suprafata totala de 9.2 de kilometri si este o rezervatie naturala protejata prin lege inca din 1943. Padurile parcului urmeaza linia de coasta si imbratiseaza practic statiunea Nisipurile de Aur. Aici se afla un arbore urias, care impresioneaza fiecare vizitator.
 
Aquapolis Aqua Park este raiul turistilor cu copii. Este locul in care sa petreci o zi intreaga, dandu-te pe tobogane acvatice, balacindu-te in piscine si simtind adrenalina sporturilor extreme la maximum. Aquapolis Aqua Park se afla in partea nord-estica a Nisipurilor de Aur, are o capacitate de 3.000 de persoane si este amenajat cu diferite zone de distractie, pentru toate categoriile de varsta. 
 
Arrogance Music Factory este un „must go” pentru toti iubitorii evenimentelor galagioase. Clubul se afla pe o alee ce duce spre coasta statiunii, nu departe de centru. Oricine isi poate gasi aici stilul preferat de muzica, clubul fiind impartit in patru sectoare cu diferite genuri muzicale.
 
Maimunarnika Rope Park este un loc minunat pentru micii aventurieri, situat in apropiere de statiunea Nisipurile de Aur. Ajuns aici, simti ca intri in lumea lui Tarzan, datorita unui sistem bine gandit pentru practicarea sporturilor de aventura. Majoritatea distractiilor implica poduri suspendate, confectionate din franghii si bucati din lemn.
 
Marea si plaja
Plaja din Nisipurile de Aur este una dintre cele mai renumite din Europa, ea detinand inca din 1996 premiul “blue flag” pentru servicii impecabile de curatenie si calitate. De asemenea, farmecul aparte al plajei este dat de imbinarea intre apa cristalina, nisipurile aurii si padurile de un verde-smarald. Plaja se intinde pe o distanta de 5 km. şi de până la 100m lăţime. Apa este de obicei curată şi liniştită, cu o salinitate mai mică decât cea din Mediterană, de exemplu, absenta vieţi marine periculoase vieţi umane, este ideală pentru scufundări şi vacanţe cu copii.
 
Unde sa mananci?
 
Bucataria bulgara este reprezentativa pentru sudul Europei, iar cultura slava si-a pus amprenta si pe preparatele bulgaresti.
Diversitatea este cuvantul care defineste cel mai bine aceasta bucatarie: fructe, legume, ierburi aromate, super calde sau reci, produse de patiserie sau dulciuri cu crème aromate. 
Bogate in legume, branza si sunca, salatele bulgaresti sunt vedetele  meniurilor traditionale. 
 
Cele mai populare mancaruri sunt: shkembe choCele mai populare mancaruri sunt: shkembe chorba(ciorba de burta), tarator(supa rece din iaurt), barista (placinta sarata din aluat de foetaj, oua si branza), lukanka (salam din carne de porc, vita si condimente: piper negru, chimen, sare), kebapche (chiftelute la gratar din carne tocata in forma de carnat), moussaka (musaca din legume sau carne tocata servita cu iaurt),  kavarma (tocanita de legume cu carne de porc sau pui), sarmi (sarmale), sirene(branza bulgareasca), kiselo mlyako (iaurt bulgaresc).
Bulgarii nu se pot lauda cu dulciuri traditionale: majoritatea este adoptata de la popoarele vecine: baclava, crema caramel, gogosi cu diverse umpluturi, placinte cu fructe sau crème de vanilie si ciocolata.

Rakia este una dintre bauturile preferate ale bulgarilor. Asemanatoare la gust cu bourbon-ul, rakia este bautura care nu lipseste de pe masa.
Boza este o bautura dulce, cu foarte putin alcool. Preferata de domnisoare pentru gustul delicat, boza este perfecta in zilele calduroase.
Vinul bulgaresc este cunoscut in toata lumea pentru savoarea sa deosebita.
 
Daca nu vreti sa parasiti plaja la pranz, va recomandam sa serviti masa intr-unul din restaurantele de pe plaja. Mancarea traditionala, preturile mici si privelistea placuta garanteaza un pranz reusit.
In apropiere de hotelul Admiral se afla un restaurant traditional bulgaresc, Old Oak. Preturile sunt acceptabile, mancarea este delicioasa, iar portiile imense.
 
Alte restaurante unde veti putea servi o masa foarte buna sunt: Happy Bar & Grill, Chiflika (meniu traditional si program folcloric),  Old Lighthouse (meniu international), Neptun(specialitati de peste si fructe de mare), Gerana (meniuri internationale si vegetariene),  Old House (meniu bulgaresc traditional).
 
Viata de noapte
 
O data cu lasarea serii, statiunea prinde viata, majoritatea turistilor petrecand in cluburile si restaurantele din zona. Cel mai cunoscut este clubul de noapte Satra de Tigani Tziganskyi Tabor.
 
Daca vreti sa va incercati mana la jocurile de noroc, va recomandam hotelul cu cel mai mare cazino din Nisipurile de Aur: hotel International Casino Nisipurile de Aur este o statiune dedicata distractiei si tinerilor. Viata de noapte este palpitanta, cu numeroase cluburi care ofera muzica dementiala, animatoare sexy si tot felul de promotii la bauturi alcoolice.
 
Indiferent de ziua saptamanii, cluburile din Nisipurile de Aur sunt deschise si sunt pline de tineri pusi pe distractie. Cea mai buna zi pentru club este sambata. Va recomandam sa incercati: ARROGANCE Music Factory, Papaya, PR Club Admiral, Bonkers, Roxy Disco, Masai, Malibu, Gilda, Alarma sau DEN GLADE VIKING

Unde ne cazam? Hoteluri recomandate de clienti Direct Booking

 

 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii